Sivu 1/1

mikä on Fso:n tila nykyään?

Lähetetty: 06 Syys 2010 20:21
Kirjoittaja Tulipiippu
Terve. Mika mahtaa olla Fso n tilanne nykyaan. Lanosin ja Matizin valmistus on vissiin lopetettu? Onko ainoa malli se Chevyn Aveko se oli se malli? Zaz omistaa vissiin Fson vielakin? Onko Fsolla mahdollisuuksia kehittya viela omaksi merkikseen? Jos tiijatte, kertoisitteko.

Re: mikä on Fso:n tila nykyään?

Lähetetty: 06 Syys 2010 22:33
Kirjoittaja FSO-Ossi
Tehdas toimii kokoonpanotehtaana Chevrolet Aveolle. Tehtaan omistus käsittääkseni edelleen kuuluu enimmäkseen Zaz:n omistavalle UkrAVTO:lle. Osakeyhtiömuotoisella yrityksellä toki on useampia omistajia.

Uskoakseni kokoonpanotehtaalla on varsin vähän resursseja ja/tai kiinnostusta kehittyä omaksi merkikseen. Tietenkin jos FSO:n brändi nähdään riittävän vetovoimaisena, niin siinä tapauksessa tilanne voi olla toinen.

Re: mikä on Fso:n tila nykyään?

Lähetetty: 19 Loka 2010 19:03
Kirjoittaja Lada_Jussi
Toi on erikoinen kuvio, että Daewoon joutuessa GM:lle, muuttui Daewoot Chevroleteiksi, mutta Daewoo-FSO:han jäi jotenkin ulos tästä, koska sillä oli se UkrAvto omistus, silti nykyisellään tehtaalla tehdään Chevrolet-merkkisiä Daewoo taustaisia autoja, joten jotenkin GM on tonne tehtaaseen tunkenut?

UkrAvton sivuilla on selostusta FSO:sta http://www.ukrauto.ua/eng/production_fso.htm (onko tämä lähinnä FSO:n virallinen kotisivu nykyään)

meinaakohan toi, että GM omistaa osan FSO:sta yhdessä UkrAvton kanssa:
На заводе FSO в Польше запускается производство Chevrolet Aveo.
Планируемая мощность производственной линии позволит к 2009 году продавать ежегодно более 100,000 автомобилей на рынках ЕС и СНГ. УкрАВТО и GM объявляют о создании СП.