mikä on Fso:n tila nykyään?

FSO-keskustelua joka ei muihin luokkiin sovi
Tulipiippu
Viestit: 2
Liittynyt: 06 Syys 2010 20:14

mikä on Fso:n tila nykyään?

Viesti Kirjoittaja Tulipiippu »

Terve. Mika mahtaa olla Fso n tilanne nykyaan. Lanosin ja Matizin valmistus on vissiin lopetettu? Onko ainoa malli se Chevyn Aveko se oli se malli? Zaz omistaa vissiin Fson vielakin? Onko Fsolla mahdollisuuksia kehittya viela omaksi merkikseen? Jos tiijatte, kertoisitteko.
Avatar
FSO-Ossi
Site Admin
Viestit: 384
Liittynyt: 08 Heinä 2008 02:58
Jäsennumero: 1
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: mikä on Fso:n tila nykyään?

Viesti Kirjoittaja FSO-Ossi »

Tehdas toimii kokoonpanotehtaana Chevrolet Aveolle. Tehtaan omistus käsittääkseni edelleen kuuluu enimmäkseen Zaz:n omistavalle UkrAVTO:lle. Osakeyhtiömuotoisella yrityksellä toki on useampia omistajia.

Uskoakseni kokoonpanotehtaalla on varsin vähän resursseja ja/tai kiinnostusta kehittyä omaksi merkikseen. Tietenkin jos FSO:n brändi nähdään riittävän vetovoimaisena, niin siinä tapauksessa tilanne voi olla toinen.
Lada_Jussi
Viestit: 106
Liittynyt: 26 Syys 2008 09:13

Re: mikä on Fso:n tila nykyään?

Viesti Kirjoittaja Lada_Jussi »

Toi on erikoinen kuvio, että Daewoon joutuessa GM:lle, muuttui Daewoot Chevroleteiksi, mutta Daewoo-FSO:han jäi jotenkin ulos tästä, koska sillä oli se UkrAvto omistus, silti nykyisellään tehtaalla tehdään Chevrolet-merkkisiä Daewoo taustaisia autoja, joten jotenkin GM on tonne tehtaaseen tunkenut?

UkrAvton sivuilla on selostusta FSO:sta http://www.ukrauto.ua/eng/production_fso.htm (onko tämä lähinnä FSO:n virallinen kotisivu nykyään)

meinaakohan toi, että GM omistaa osan FSO:sta yhdessä UkrAvton kanssa:
На заводе FSO в Польше запускается производство Chevrolet Aveo.
Планируемая мощность производственной линии позволит к 2009 году продавать ежегодно более 100,000 автомобилей на рынках ЕС и СНГ. УкрАВТО и GM объявляют о создании СП.
Vastaa Viestiin