Lahden näyttely ym.

FSO-keskustelua joka ei muihin luokkiin sovi
Avatar
Pollenisti
Viestit: 9
Liittynyt: 24 Syys 2010 15:38

Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja Pollenisti »

tältä näytti pari viikkoa sitten
tältä näytti pari viikkoa sitten
polle.jpg (74.68 KiB) Katsottu 11735 kertaa
Palasin juuri kotiin talvilomalta etelästä ja miellyttävänä yllätyksenä jäsenkirje oli tupsahtanut postiluukusta!

Kun edellinen Klassikot- lehti ilmestyi ja katsoin näyttelyn teemana olevan kadonneet automerkit Suomessa, juolahti mieleen tietysti heti FSO.

Oma Polleprojekti on ollut kovassa vauhdissa jo viime loppukesästä asti, ja maalaus olisi tarkoitus tehdä pääsiäisenä. Niputusta ja viimeistelyä on kuitenkin niin paljon ettei Lahteen ole mahdollisuuksia päästä Pollella. Siellä kuitenkin nähdään, tapahtumaan osallistuminen on muodostunut jo perinteeksi. (kts. esim. viime vuoden mobilistissa sinivalkoinen Renault Estafette ja toissavuonna HKL:n vanha Volvo matkailulinja-auto)

Jo pidemmän aikaa on ollut tarkoituksena laitella tänne foorumille kuvia projektin eri vaiheista, ja aion sen myös tehdä kunhan inspiraatio iskee ja onnistun liittämään kuvia mukaan.

Käväisin marraskuussa pari päivää työmatkalla Puolassa, Wroclavissa, enkä nähnyt ainoatakaan FSO:ta, tyytyminen oli 125P peltipienoismalliin, paikalliseen vodkaan ja muuhun Puolasälään.

No, Lahdessa ainakin nähdään.

P.S. Polleen tarvitsisin takalyhtyjen lasit, kaikista omien vehkeiden linsseistä on polttimoiden kuumuus sulattanut muovit halki.

t: Jussi

050 598 6930
Avatar
FSO-Ossi
Site Admin
Viestit: 387
Liittynyt: 08 Heinä 2008 02:58
Jäsennumero: 1
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja FSO-Ossi »

Noi takalyhtyjen lasit on selvästi kulutustavaraa, kun oman ylimääräisen parini myin muistaakseni pari vuotta sitten jonnekin. Jossain romukasan pohjalla saattaa kyllä olla noita lisääkin, pitää katsoa ja etsiä, jos vaikka kävisi tuuri.
tfp
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Joulu 2011 00:09
Jäsennumero: 0
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Re: Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja tfp »

Tervehdys Fso-harrastajille. Huomasin Fso-klubin olevan tosiaan näytteilleasettajana Lahden näyttelyyn, joten piti tulla kertomaan fso-kuulumisia tänne. Loppuvuodesta 2011 palautin yhden pick-upin kilpien väliin 9 vuoden seisonnan jälkeen. Polle on palvellut luotettavasti, mitä nyt bensasuodatin tukkeutuu tankkiin päässeen moskan takia välillä, mutta se ei ole auton vika. Mittarissa on nyt 67tkm, jonka oletan olevan "kaikki". Huoltokirjassa merkinnät loppuivat 20tkm huoltoon. Jarruja täytyi käydä läpi, hiukan peltiä takapyöräkoteloihin, rt-päät (Lada), ja kaasuttimeen piti vähän suuttimia kasvatella e-bensaa varten. Jakohinhan vaihdoin, tosin en tiedä muuttuiko yhtään paremmaksi sen verran iäkkään oloinen oli paketti. Paikallaan ollut hihna oli FIAT-leimoin varustettu. Toivottavasti fso-miesten nettiyhteydet kestää, läväytän kuvakollaasin tähän loppuun.

Kuva
Ostaessani kuvittelin, kun myyntiilmoituksessakin niin luki, että helmat käy Ladasta. Käyhän ne mutta vähän lyhyet :)

Kuva
Pollen nouto, Pikkuveljen kanssa mopoilla paikalle ja pollella takaisin. Polle ei vaan tuonut ihan kotiin asti, bensansuodatin tukkeutui ja en osannut paikallistaa vikaa, joten viimeiset 8km piti ajaa mopoilla.

Kuva
Alkuperäinen Jakohihna?

Kuva
Kuva
Kuva
Tuunausta... Led valot sotii vähän auton ideaa vastaan, mutta perusteluna "Suomen halvin hinta" kuten Pollellakin aikanaan. (4e koko valaistus)

Kuva
Kuusireissu.

Kuva
Kuva
Lopuksi pari kuvaa Gruppo Fiat Finlandian jääratapäiviltä Heinolasta jossa Pollella nappasin siviiliautojen luokkavoiton. Saa nähdä, josko ajelisin tällä Classic motor show:hun, tarkoitus on ko tapahtumaan tulla, en ole ennen käynyt.

Kevätterveisin TfP.
Avatar
Pollenisti
Viestit: 9
Liittynyt: 24 Syys 2010 15:38

Re: Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja Pollenisti »

Kauniisti kauhtunut Polle, ja vielä koukulla varustettu.
Itsekin tullut joskus joulukuusi lavalla kuskattua!
Ehdottomasti suosittelen Lahtea. Harrasteautoparkin ikäraja tosin oli nostettu 30v, mutta luulen että katsovat lähinnä päältä päin auton "harrasteastetta". Ikähän ei ihan taida tossakaan riittää?

P.S.
toisesta Pollestani saisi vähän vähemmän huonon vas. lyhdynlasin, joten ehjähkö oikeanpuoleinenkin olisi poikaa. Vilkkuosakaan ei tarvitsis olla ehjä, sen pystyisi kyllä pätkäsemään keskeltä ja liimailemaan.

t: Jussi
Avatar
FSO-Ossi
Site Admin
Viestit: 387
Liittynyt: 08 Heinä 2008 02:58
Jäsennumero: 1
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja FSO-Ossi »

Yksi tuliterä takavalon lasi ainakin löytyy, eikös nuo ole samat vasemmalla ja oikealla? Muistaakseni vain lyhdyn pohja eroaa eri puolilla, vai? Saa tulla hakemaan Espoosta.
Lada_Jussi
Viestit: 107
Liittynyt: 26 Syys 2008 09:13

Re: Lahden näyttely ym.

Viesti Kirjoittaja Lada_Jussi »

tulkaahan nyt sitten aktiivisesti Classic Motor Show tapahtumaan, tänä vuonna kun sielläkin on mukana FSO-klubi oikein näyttävällä osastolla
Vastaa Viestiin