Sivu 1/1

"Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 11 Maalis 2009 15:43
Kirjoittaja Lada-Mies
Lueskelin tänään wanhoja tekniikan maailmoja ja silmiini pisti hinnastossa seuraavanlainen kohta:

FSO Pick up 19800(mk)
FSO Pick up Polle 19980(mk)

Olisikohan siis niin, että Polle teksti perälaudassa olisi ollut erikseen ostettava ja 180mk lisähinta tulisi siitä? :idea:

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 11 Maalis 2009 16:09
Kirjoittaja Tatu Waloranta
Tuota samaa olen myös miettinyt, sillä kaikissa Polleissa tuota tekstiä ei ole... :roll:

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 11 Maalis 2009 16:25
Kirjoittaja Lada-Mies
Tatu Waloranta kirjoitti:Tuota samaa olen myös miettinyt, sillä kaikissa Polleissa tuota tekstiä ei ole... :roll:
Tämä on mietityttänyt myös minua. Joskus taisin ladafoorumilla väittää että teksti olisi kaikissa ollut, mutta myöhemmin muutamia räpeltämättömiä yksilöitä nähtyäni totesin, että tämä ei voi pitää paikkansa.

Nyt pitää ruveta vertailemaan onko Polle-tekstillä olevissa ja "Pollettomissa" Polleissa muita eroja, vai onko 180 markalla tosiaan saanut vain tuon tekstin perälautaan.. :lol:

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 11 Maalis 2009 16:27
Kirjoittaja Tatu Waloranta
Mulla on toi "deluxe" Polle ja kaverilla "karvalakki" Polle, täytyy vertailla varustelua joku kerta... :D

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 18 Kesä 2009 21:49
Kirjoittaja FSO 125P 1976
eikös tää teksti aika monessa Fso pick-upissa näy

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 20 Helmi 2012 02:36
Kirjoittaja matek125
Hei minä olen puolalainen vain ollut your forum, ja olen rekisteröitynyt suoraan sinulle kysymyksen maamme on tunne, että Puolan Fiat 125p versio Pickup Long (eli pidempi) - oli tapa tilata suomalainen maahantuoja vuonna 1981, ja se oli silloin sarjan tiedot lähetettiin sinulle määrän 16 kpl. Tämä Pickup mukanasi tunnetaan polle Pickup (nouto laajennettu Puola) - aiemmin ollut hieman lyhyempi versioita pick-up, mutta ilmeisesti ole ostanut tuotteita puolasta. Tuo 125p malli valmistui vuonna 1991 tai viimeisen tuotannosta vietiin Suomessa, muka 26 kappaletta pick-up kyselyn. Oletteko samaa mieltä, ja teillä on tästä asiasta mitään tietoa, esitteitä skannauksia sanomalehtiä?

Re: "Polle" teksti Pick-upissa

Lähetetty: 23 Helmi 2012 09:38
Kirjoittaja FSO-Ossi
It might be easier to translate from English than from Finnish:

I have only seen long pickups in Finland, although I have no evidence of it. I have had one Polle Pickup and drove another, and both were with long wheelbase. There are very few Polles left in Finland. Both brochures I own or have seen in Finland has the longer model: http://fso.poldek.info/Esitteet/Polle/ http://fso.poldek.info/Esitteet/Polle_E/. The reason for the existence of the long model is the car taxes in Finland. Pickups and vans had only 30% of the car tax of passenger car, so it was crucial to meet pickup requirements. If I recall correctly, required lenght for cargo space was 185 cm. It was applied because small Toyota Timangi was very popular, and therefore not enough taxes were collected. This lead to awkward situations: The bed of Volkswagen Caddy and Subaru 1800 Targa Pickup were made longer in Finland, which lead to awful problems with rust.